(N)Tigersmilets NFO-oppdrett

Jeg kan egentlig ikke huske hvordan det er å ikke ha katt.
Da jeg var seks år fikk jeg og broren min den langhårede huskatten Julius. Moren hans var en renraset Norsk skogkatt (NFO), faren var av ukjent avstamning. Julius ble nesten 14 år.

I 2005 bestemte jeg meg for at jeg ville kjøpe en renraset NFO - en hannkatt til kos. (N) Tingoskatten's Abu (Sokrates) NFO n 22 fikk raskt selskap av sin halvsøster (N) Tingoskatten's Belana (Simone) NFO f 09 22.

Jeg ble kjent med oppdrettere, begynte å gå på utstillinger - og sakte men sikkert ble skogkatt en morsom og interessant hobby. Jeg har i flere omganger vært aktiv i Norsk Skogkattrings styre, og har sittet som leder for Mjøskatten i 5 år. Nå er jeg medlem av NORAK.

I 2006 kjøpte jeg (N) Skaujenta's Hedda (Josefine) NFO a 23. Jeg var tilstede den natten Hedda ble født, og jeg skjønte fort at gjennom henne hadde jeg fått et godt utgangspunkt for å starte mitt eget oppdrett.

Hedda, og etter hvert datteren Bella, gjorde det svært godt på utstillinger - og en periode stilte jeg ut veldig ofte. Hedda har 50 strake cert på veien mot SC og SP. Det har vært veldig moro med hennes og mine egne avkoms Best In Show. I B-kullet mitt ble også Bernhard Junior Winner :)

Med ett eneste unntak, er alle mine kull etterkommere etter Hedda. Jeg jobber med en familie, og linjer jeg kjenner meget godt.

I 2012 flyttet jeg og kattene til Marius på Deset i Østerdalen. I 2014 fikk Marius og jeg en datter, Ada Josefine. I 2016 ble flokken ytterligere utvidet med Wilma, en hvit boxer.

For øyeblikket bor det fire katter hjemme hos oss: Fine, Bella, Milla og Qiana.
I tillegg eier jeg Pernille som bor i fôrhjem hos Gerd og Arne på Rokosjøen.

Uten uvurdelig hjelp fra Gerd og Arne, Linda og Monika - som alltid stiller opp og hjelper når jeg trenger det - hadde det ikke vært mulig for meg å drive med hobbyen min på den måten jeg gjør i kombinasjon med full jobb og familie.

Det er viktig for meg at kattene mine først og fremst er familiemedlemmer, dernest avls- og utstillingsdyr. De skal være fullverdige medlemmer av familien.

Mitt fokus er å avle frem sunne og friske, glade og vennlige, rasetypiske NFO'er. Alle avlsdyrene mine er GSD IV-frie.